Moda in čas

Moda pomeni način življenja v določenem času in prostoru.Moda je postal fenomen sodobnega časa in je sestavni del življenskega sloga ljudi.Na njo vpivajo različni dejavniki kot so:kultura ,znanost,mediji in umetnost.

Moda in cas 1

Moda skozi obdobja

Res pa je,da je modo treba prilagoditi svojim letom,saj tako ustvariš svoj stil,ki ga s ponosom predstaviš in nosiš. Naš modni stil odraža našo osebnost in našo samozavest.Največji pomen dajo same kombinacije,ki pa jih moramo skrbno izbrati tudi glede na postavo.

Moda in cas 2

Modni trendi

Večkrat mešam različne stile v kombinaciji s športno elegantnim trendom.Pogosto dodam kakšne nenavadne dodatke, ki iztopajo in dajo celotnemu stilu oblačenja piko na i. Kot npr.modne kavbojke v kombinaciji trend ogrinjala oz ponča.Izvrstna kombinacija,ki bo letošnjo pomlad hit je usnjena jakna z tanjšo modno obleko z vzorcem.Modna jopica,ki jo popestrimo z tanjšim pasom je odlična konbinacija tako na športne kavbojke ali elegantne hlače.
Vedno je potrebno biti drzen v modnem svetu in poizkušati kaj novega.
So pa tudi pri oblačenju potrebni osnovni kosi,kateri morajo biti v vsaki ženski omari kot so:kavbojke,črna obleka,črna jakna in kakšna jopica.
Pri nakupu oblačil je potrebno vedno dokupit kaj novega,vendar s tem dopolnimo svoj stil.Trenutno najbolj trend so modne bluze s prosojnimi rokavi z vzorcem pik oz bleščič.Z modno bluzo lahko popestrimo vsakdanje oblačilo pa naj bo krilo oz.hlače.Lahko jih nosimo za svečane priložnosti oz.za vsakdanje dogodke.Pravi modni hit so tudi obleke z nabranimi rokavi iz prosojnih materialov.

Moda in cas 3
V letošnjo pomlad se vračajo neon barve,ki lahko popestrijo osnovni kos oblačila, kot so majice oz. srajice za najbolj drzne pa tudi obleke. Modni hit so ponovno mini oblekice.Tudi usnjena oblačila bodo to pomlad v barvah.
Seveda se pa moramo vedno obleči dogodku oz.priložnosti primerno,da ustvarimo prvi vtis.S tem pokažemo spoštovanje in izpostavimo dobre odnose.Pravi slog oblačenja vam dvigne samozavest in pomaga na poti k uspehu.
V modi ni pravil so le nekatere splošne smernice, ki se sproti spreminjajo in vračajo k nam.
Sama vedno pravim tudi pri modnem oblačenju manj je več.
Preprostost,eleganca z kančkom glamurja in dodatki.