SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Ti splošni pogoji določajo pogoje nakupa in uporabe preko spletne trgovine mionna.si.
Splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran. Z uporabo spletne strani uporabnik soglaša in tudi sprejema vse določbe, vključno z vsemi povezavami.

KONTAKTNI PODATKI

E-mail: info@mionna.si prodaja@mionna.si
Telefon: 068 922 247

CENE

Vse cene so izražene v eurih (EUR). Pridržujemo si previco do spremembe cen brez predhodenga obvestila. Trgovec ni davčni zavezanec. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo od trenutka oddaje naročila.
V primeru akcijskih cen ta velja za točno določen model in velikost, ki je bil prvotno naročen tisti trenutek. V primeru vračila ali menjave, se izdelek obračuna po redni ceni in se popust ne upošteva.
Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

POPUSTI IN PROMOCIJSKE KODE

Promocijske kode ali popusti prinašajo določene ugodnosti pri nakupu in sta omejeni. Kode in popuste najdete na spletni strani ali drugih medijih.
Za en nakup je možno unovčiti le en popust razen, če ni navedeno drugače. Ko že izberete izdelke, ki jih želite kupiti na koncu v polje koda za popust vnesete kodo, znesek se vam avtomatsko odšteje in plačate ceno s popustom.

NAROČILA/DOSTAVA

V spletni trgovini mionna.si, lahko kupujejo registrirani ali neregistrirani uporabniki.
Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Ponudnik lahko naročilo tudi zavrne v primeru, da ga zardi kateregakoli razloga ne more izvesti. V tem primeru se kupca obvesti.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila. Kupec dobi elektronsko potrdilo na e-mail.
Čas od naročila do dostave je ponavadi od 1-5 delovnih dni. Če gre za izdelke, ki niso na zalogi ali se gre za prednaročilo, se lahko čas dostave podaljša od 7-14 delovnih dni. V tem primeru se kupca tudi obvesti o predvidenem datumu dobave. Po naših izkušnjah največkrat blago pride do kupca že v 1 do 2 delovnih dni.
Cena dostave je 3 eur na paket. Naročila nad 50 eur pošljemo brezplačno.

PREKLIC NAROČILA

Preklic naročila je možen, če paket še ni bil odpremljen. V primeru preklica, kupec čimprej javi na e-mail prodaja@mionna.si, kjer v zadevo napiše PREKLIC NAROČILA, v sporočilu pa naj bodo napisni podatki naročnika in številka naročila

NEPREVZEM PAKETA

V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka dostavne službe vrnjeni na naslov podjetja, se le-to ne šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe.
Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja-vračanja artiklov podjetju, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe oziroma naročila ni prekinil. V primeru neplačila računa, se zadeva ureja z izvršbo.
Stroški neprevzema paketa vključujejo 2x poštnino, stroški administracije, pakiranje, embalaža.

ODSTOP OD POGODBE/VRAČILO BLAGA

Od pogodbe lahko kupec odstopi v roku 14 dni po prejetju blaga brez obrazložitve. Blago mora biti v originalni embalaži, z etiketo in nepoškodovano.
Namero vrnitve blaga sporoči na e-mail prodaja@mionna.si, kjer pod zadevo napiše VRAČILO BLAGA, kupcu se potem pošlje obrazec za vračilo blaga, ki ga izpolni in pošlje zraven vračila.

Strošek, ki bremeni kupca pri odstopu pogodbe je strošek poštnine pri vračilu paketa, ki ga krije sam.
Ponudnik mu mora vsa opravljena plačila vrniti v roku 14 dni po prejetju blaga na transakcijski račun.

MENJAVA BLAGA

V primeru menjave blaga mora kupec sporočiti namero menjave na e-mail ponudnika prodaja@mionna.si , kjer v zadevo napiše MENJAVA BLAGA, v nadaljnem sporočilu pa razloži situacijo, kjer s ponudnikom najde dogovor. Rok za menjavo blaga je 14 dni.
Izdelek mora biti vrnjen v originalni embalaži, z etiketo in nepoškodovano.
Stroške pošiljanja pri pošiljanju paketa nazaj, tega krije kupec sam.
Pošiljk s kupnino ne sprejemamo.

DOSTAVA
PLAČILNI POGOJI/IZDAJA RAČUNA

Kupec lahko plača blago po sistemu plačilo po povzetju. Račun bo poslan na e-mail kupca v pdf obliki.
Kupec je dolžan preveriti podatke, ki so napisane na naročilu pred naročilom blaga. Kasneje morebitnih ugovorov o pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ker se podjetje trudi za zadovoljstvo svojih kupcev, se kupec v primeru pritožbe lahko obrne na ponudnika, kjer se poskuša poiskati skupni jezik.
Pritižba se lahko odda na e-mail ponudnika prodaja@mionna.si, pritožbe se obravnava zaupno.
V primeru nezmožnosti dogovora se zadeve rešujejo na sodišču.

POLITIKA ZASEBNOSTI

OSEBNI PODATKI

Podjetje MIONNA Urša Šubelj s.p., ki upravlja spletno trgovino mionna.si, jamči za korektno obdelavo osebnih podatkov kupca. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. Spletna trgovina hrani osebne podatke uporabnika za obdobje, ki e določeno z zakonom. Dostop do osebnih podatkov ima izključno spletna trgovina Mionna.si, ki bo poskrbela za varnost v skladu z zakonom. Podatki se ne pošiljajo tretjim osebam. Podjetje lahko podatke uporabi v statistične namene. Podatki bodo razkriti le, če to določa zakon ali v primeru postopka pred sodiščem ali drugimi državnimi organi in za zaščito podjetja.

Spletna trgovina Mionna.si, za potrebe poslovanja od kupca potrebuje naslednje podatke.
– Ime in Priimek
– Naslov in kraj bivanja
– Naslov za dostavo blaga
– Naslov elektronske pošte (za komunikacijo)
– Telefonsko številko (za komunikacijo)
– Ostale podatke vnešene pri registraciji v spletno trgovino

Za točnost podatkov vnešenih pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.
Za potrebe varnosti se zbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki uporabljajo spletno trgovino Mionna.si
Vsak registriran uporabnik lahko kadarkoli prekličejo registracijo. To storite tako, da s pisno izjavo to sporočite spletni trgovini mionna.si na e-mail: prodaja@gmail.com. Pred tem je potrebno poravnati vse morebitne odprte stroške. Prav tako lahko uporabnik prekliče privolitev obdelave osebnih podatkov na zgoraj navedeni e-mail.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatke.

PIŠKOTI

Vsakemu uporabniku spletne trgovine Mionne.si, ob začetku uporabe dodelimo piškotek za indetifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v
pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Brskanje po spletni trgovini s piškotki je hitrejše in učinkovitejše.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatke.

AVTORSKE PRAVICE

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je podjetje MIONNA, Urša Šubelj s.p. (v nadaljevanju podjetje) nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami v najširšem pomenu (besedila, fotografije, skice, avdio – video posnetki) objavljenimi na spletnem mestu https://www.mionna.si/. Prepovedano je vsakršno kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje in kakršnokoli razširjanje v komercialne namene brez pisnega dovoljenja družbe. Fotografije modelov na spletni strani https://www.mionna.si/ so avtorsko delo.

Naziv podjetja:MIONNA, Urša Šubelj s.p.
Ulica, hišna številka:
Celovška c. 136
Poštna številka in kraj:1000 Ljubljana
Občina:Ljubljana
Upravna enota:Ljubljana
Direktor:Urša Šubelj
Davčna številka: 71409335
Matična številka: 8553416000
IBAN:SI56 0510 0801 6752 959, ABANKA d.d.
SKD:G47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali po internetu